Russell Henley wint het World Wide Technology Championship en Scottie Scheffler slaagt er niet in de nummer 1 positie in de wereld te heroveren!

De 33-jarige Henley evenaarde het World Wide Technology Championship record met een eindscore van 23-onder en won zijn eerste PGA wedstrijd weer eens sinds 2017.

Henley’s voorsprong van zes slagen werd op de laatste dag teruggebracht tot vier toen Scheffler een birdie maakte op de 18e om een ​​foutloze ronde van 62 slagen te voltooien en het gat was drie toen Henley zijn eerste bogey van de week op de vijfde liet maakte.

De Amerikaan Henley maakte echter prompt een birdie op de volgende drie holes en pakte zo zijn vierde PGA Tour titel en dus zijn eerste weer sinds het winnen van het Houston Open in 2017.

Een afsluitende ronde van 70 slagen zorgde ervoor dat Henley het toernooi record evenaarde met een totaal van 23-onder par en eindigde vier slagen verwijderd van zijn landgenoot Brian Harman.

Scheffler, die moest winnen of solo als tweede moest eindigen om de toppositie op de wereldranglijst terug te winnen van Rory McIlroy, eindigde op een gedeelde derde plaats op 18-onder met de Ier Seamus Power en de Amerikanen Joel Dahmen, Troy Merritt en Will Gordon.

De Noor Viktor Hovland, die voor het derde jaar op rij het toernooi wilde winnen, maakte een laatste ronde van 68 slagen en eindigde daarmee op een gedeelde 10e plaats.