Het ziet er niet al te goed uit voor de meeste Nederlanders in de tweede fase van de Qualifying School in Spanje. Gaan per baan ongeveer 22 spelers door, er zijn er slechts twee, met nog 1 ronde te gaan, daar nu nog kans op maken en dat zijn Dario Antonisse en Lars van Meijel.

Bob Geurts en Floris de Haas staan op de golfbaan van de Isla Canela Links 45e en 57e met 8 en 5-onder par, met nog een ronde te gaan. Om bij de beste 22 te komen moeten zij op zijn minst op 12-onder par zien te komen.

Op de baan van Emporda kwamen Kiet van der Weele en Davey Porsius op de 46e en 53e plaats met +2 en +3. Het wordt voor hen ook bijna een onmogelijke taak om bij de beste 22 te eindigen, die nu rond 4-onder par staan.

Dan komt de golfbaan waar twee spelers zich weleens zouden kunnen plaatsen voor de finale van de Qualifying School: de Desert Springs Golf Club. Antonisse (foto) staat daar nu tweede in het klassement met 12-onder par en Lars van Meijel 20e met 6-onder. Hier gaan de beste 23 door.

De 24-jarige Antonisse begon zijn ronde met een dubbel bogey door een bal out-of-bounds maar maakte ook een eagle op een par 4. Hij liet naderhand weten hoe dat ging: “Mijn tee schot op 1 was een misser die rechts out of bounds ging. Daarna heb ik mijn hoofd koel gehouden en geprobeerd in het proces te blijven. En op hole 7 hole ik mijn approach uit van 167 meter met een ijzer 8. En toen kwamen er nog 2 mooie birdies achteraan waardoor je dan een momentum creëert en ondanks dat er weer een harde wind was heb ik goed mijn spel kunnen controleren.”

Lars Keunen staat voor een bijna onmogelijke opgave. Met +4 deelt hij de 49e plaats op de golfbaan van de Las Colinas Golf & Country Club. De beste 22 staan nu op 3-onder.

DP World Q-School: Dario Antonisse en Bob Geurts ruim onder par na tweede dag!

DP World Q-School: Goede start van Bob Geurts en Lars van Meijel en Dario Antonisse