De Nederlanders Bob Geurts en Dario Antonisse (foto) zijn zeer goed bezig in de tweede fase van de Qualifying School van de DP World Tour (European Tour). Bob Geurts kwam op de Isla Canela Links op 9-onder na 66 en 69 slagen en staat daarmee 16e. Floris de Haas kwam op dezelfde golfbaan met twee keer 70 slagen op 4-onder en staat daarmee gedeeld 44e. Op deze golfbaan gaan slechts de beste 22 door na vier ronden.

Dario Antonisse kwam na zijn tweede ronde van 67 slagen en zijn eerste met 69 op 9-onder op de gedeelde vierde plaats op de golfbaan van Desert Springs Golf Club in Almeria. Lars van Meijel is nu 31e daar met 68 en 73 slagen en Philip Bootsma en Vince van Veen staan 52e en 66e in het klassement met +2 en +6. Slechts de beste 23 spelers kunnen zich hier verder kwalificeren.

Antonisse: “Het was een prima dag. Ten opzichte van gister was er veel meer wind vandaag en de windrichting ging om de paar seconden de andere kant op dus het was lastig om op het moment van slaan de juiste wind te bepalen. Desondanks creëerde ik genoeg kansen en bleef geduldig en dat resulteerde in een mooie streak van 4 birdies om de dag mee af te sluiten”.

Op de golfbaan van Emporda kwam Davey Porsius met 72 en 71 slagen en +1 op de gedeelde 47e plaats en Kiet van der Weele met 73 en 71 slagen (+2) werd 54e.  De twee moeten nog even hun best doen want slechts 22 spelers gaan hier door.

Lars Keunen, de enige Nederlander op de golfbaan van de Las Colinas Golf & Country Club in Alicante, staat nu 62e na het maken van 73 en 75 slagen (+6). Ook hier de beste 22 spelers die na de vierde ronde doorgaan.

De tweede fase van de Qualifying School wordt op diverse golfbanen in Spanje gespeeld en in het vier ronden durende toernooi zullen de beste spelers een fase verder gaan en waar dan de kaarten voor de DP World Tour en Challenge Tour te verdienen zijn.

DP World Q-School: Goede start van Bob Geurts en Lars van Meijel en Dario Antonisse