Met nog een ronde te gaan in het Portugal Masters staat Darius van Driel er nu goed voor met een verwachte 115e plaats in de Order of Merit. Joost Luiten zou nu op de 132e plaats terecht gaan komen waar de beste 117 hun kaart voor 2023 behouden. Daan Huizing, die de cut miste, komt volgens de European Tour op plek 111 terecht en Wil Besseling zal zo wie zo zijn kaart verlengd zien worden want hij zal rond de 75e plaats in de algemene ranking eindigen.

Luiten werd na de derde ronde met 68 slagen de hoogst genoteerde Nederlander in het klassement met 13-onder en een 11e plek. Van Driel is nu gedeeld 37e met 9-onder maar wat niet zo positief is, zijn scores worden hoger. Begon Van Driel met 66 slagen op donderdag, op vrijdag werden het er 68 en op zaterdag 70. De hoop is dat hij deze opwaartse scores op zondag weet te breken en weer een lagere ronde binnenbrengt. Besseling staat nu nog 45e met 8-onder maar kan ook op zondag ook nog voor een verrassing gaan zorgen.

Jordan Smith foto boven) blijft op koers voor een overwinning in het Portugal Masters. De Engelsman wist op zaterdag een schitterende 62 te maken om de laatste ronde in te gaan met een voorsprong van twee slagen.

Gavin Green deed zijn best om bij Smith in de buurt te blijven op een nieuwe dag met een lage score door een eagle, zes birdies en één bogey voor een verbluffende 64.

Smith heeft tot nu toe genoten van een prachtig golfjaar in 2022. Hij wist eerder twee runner-up finishes te behalen, maar heeft wist dit jaar nog geen titel te winnen. Zijn enige DP World titel won hij in 2017 in het Porsche European Open.

De 29-jarige heeft ook een plaats in de top tien op de DP World Tour rankings in het vizier, nadat hij deze week als 14e in het algemeen klassement begon.

DP World Tour: Drie Nederlanders door en Smith en Green leiden in Portugal