PHOENIX (25 oktober 2022): Met een focus op golfers die op zoek zijn naar nieuwe technologie die is ontworpen om nauwkeurige controle en consistentie te leveren, introduceerde PING vandaag de i230 ijzers en de iCrossover. De nieuwste items in de populaire “i”-serie van PING zijn nu beschikbaar voor aangepaste fittingen bij geautoriseerde PING-retailers over de hele wereld.

“De nieuwe i230 ijzers en de iCrossovers zijn voor enthousiaste spelers die beter willen worden”, zegt John K. Solheim, PING CEO & President. “In het i230-ijzer hebben we veel prestaties in één ontwerp samengebracht. Het heeft de precieze controle en consistentie van een ijzer met een geweldig gevoel, terwijl het de vergevingsgezindheid biedt van een spelverbeteringsijzer. Het doet me erg denken aan het iconische PING EYE2-ijzer omdat het zo veel spelers zal aanspreken, van de tour professionals tot de alledaagse golfers. Het zit echt boordevol prestaties.

“We hebben onze Crossover-categorie omgedoopt tot de ‘i’-familie om ons te richten op golfers die hoogstwaarschijnlijk een van onze ijzers met blades spelen. De op de tour geïnspireerde club en de zool ontwerp helpen samen hogere balsnelheden helpen en om naadloos over te gaan als een alternatief voor lang ijzer. We hebben ook aanpasbaarheid van de hosel toegevoegd, een zeer voordelige innovatie die golfers in staat stelt om voor het eerst hun balvluchten in te stellen. We geloven dat dit herontwerp de aantrekkingskracht aanzienlijk zal verbeteren en zijn weg zal vinden naar veel meer tassen op tournee en andere competitieve omgevingen. ”

i230: een ijzer waar iedereen mee kan spelen

Verbeteringen aan het i230 ijzer stelden PING-ingenieurs in staat om aanzienlijk gewicht te besparen, dat opnieuw wordt toegewezen in het clubhoofd om het zwaartepunt (CG) laag te plaatsen voor meer afstand en controle, terwijl het traagheidsmoment (MOI) wordt vergroot. voor extra vergeving. Het lage zwaartepunt wordt gecombineerd met een grotere buiging van het slagvlak om hogere balsnelheden te leveren. Het elastomeer versterkt het slagvlak, wat zorgt voor een meer consistente buiging en energieoverdracht over het hele slagvlak, wat resulteert in ongeveer drie meter meer afstand bij het testen van spelers. Het hogere traagheidsmoment is grotendeels te danken aan de teen- en puntgewichten van wolfraam, waardoor het het meest vergevingsgezinde “i”-ijzer tot nu toe is.

De lange ijzers (3-5) zijn iets compacter dan de in de tour bewezen i210, wat zorgt voor een meer consistente slagvlak afgifte en nauwkeurigheid, terwijl de rest van de set is ontworpen met vergelijkbare bladlengtes. Het ontwerp van de zool is ook vergelijkbaar, met een meer afgeronde voorrand en voldoende veerkracht om een ​​soepele interactie met de grasmat te bevorderen voor schone en solide slagen. De nauwkeurig gefreesde MicroMax-groeven zorgen voor consistente afslag- en spin resultaten voor meer nauwkeurigheid in de lange ijzers en meer controle in de korte ijzers en wedges, vooral in natte of grasachtige omstandigheden waar de groeven en de hydropearl 2.0 chromen afwerking zorgen voor lagere lanceerhoeken en met hoge spin.

De ijzers zijn rond de 219 (staal) en 239 (graphite) te verkrijgen.

De iCrossover

De iCrossover is ontworpen voor spelers met een hoge swingsnelheid die op zoek zijn naar alternatieven voor lange ijzer (2XR, 3XR, 4XR) en die naadloos in hun set passen en tegelijkertijd hogere balsnelheden leveren voor meer afstand en met een hogere lancering. Het slagvlak is robotisch gelast aan de 17-4 roestvrij stalen body met een lager scharnierend buigpunt voor een hogere lancering. Een kleinere interne holte met gericht EVA-polymeer op de achterkant van het gezicht zorgt voor een aangenaam gevoel en geluid.

Tour-geïnspireerd

Met een vergelijkbare vorm van de zool, inclusief de afgeronde lead edge en voldoende veerkracht, past de iCrossover naadloos in een i230 ijzeren set in plaats van lange ijzers. De bladlengtes zijn iets korter met minder offset dan eerdere crossover-generaties, waardoor het compacter is en tegelijkertijd een tour-achtig uiterlijk biedt. De builds met standaard schaftlengte zijn ook ongeveer een kwart inch korter dan de vorige modellen om gemakkelijker over te gaan naar een set, wat zorgt voor meer controle en strakkere spreidingspatronen met vergelijkbare afstand. De nauwkeurig gefreesde MicroMax-groeven en de matzwarte hydropearl 2.0-afwerking zorgen voor consistente lancerings- en spinresultaten voor meer nauwkeurigheid.

Nieuwe trajectafstemming 2.0

Een primeur in het een ijzeren ontwerp is de verstelbare hosel die acht instellingen heeft voor loft en lie om de gewenste balvlucht van een golfer in te stellen. De lichtgewicht hosel is duidelijk gemarkeerd om snelle en gemakkelijke aanpassingen mogelijk te maken, met een bereik van ±1,5° loft en in verschillende combinaties. De standaardinstelling is de aangegeven loft van de club op 1,5° rechtop.

“We hebben onze fitting- en Arccos-gegevens nauwkeurig bekeken en ontdekten dat de overgrote meerderheid van onze crossover-gebruikers betere spelers waren die een van onze ijzers gebruikten”, zei Solheim. “Dus hebben we onze focus verlegd naar het ontwerpen van een cross-over die beter past bij de behoeften van dat type speler. De prestatieresultaten van iCrossover waren uitzonderlijk. De vorm ziet er geweldig uit, de balsnelheden zijn hoger en het klinkt erg krachtig. De toevoeging van de verstelbare hosel is een enorm voordeel om spelers op dat niveau te helpen hun balvlucht te kiezen.”

Ongeveer 340 euro in graphite!