ECCO® GOLF-ambassadeur, Lydia Ko, leverde zondag een nadrukkelijke laatste ronde in op de Oak Valley Country Club en behaalde daarmee een viervoudige overwinning in het BMW Ladies Championship.

Ko wist met een zinderende zeven-onder-par 65 op 21-onder-par te eindigen voor het toernooi. Het werd haar 18e carrière titel en dat was bijzonder aangrijpend, omdat het haar eerste overwinning was in haar geboorteland, Zuid-Korea, en slechts een paar uur verwijderd van waar ze werd geboren.

Deze week zegevierde Ko met haar kenmerkende editie ECCO BIOM® G5; een speciale editie van het gloednieuwe model dat is gestyled met zilveren varens en hibiscusbloemen, om respectievelijk haar thuisland Nieuw-Zeeland en haar geboorteland Zuid-Korea te vertegenwoordigen.

“Ik denk dat het veel betekent om in Korea te winnen. Het is een plek waar ik geboren ben en dat maakt het heel bijzonder.” vertelde Ko.

“Ik zei meer dan ooit dat ik echt een keer in Korea wil winnen voordat mijn carrière voorbij is en om het te kunnen doen, zijn een paar van mijn familieleden hier en dit is het eerste jaar sinds Covid dat we fans hebben en dat betekent veel. Een overwinning is op zijn eigen manier bijzonder maar deze is er een om te koesteren.”

Jesper Thuen, verantwoordelijk voor sponsoring bij ECCO GOLF, voegde toe: “Het is fantastisch om Lydia opnieuw te zien bewijzen dat ze een van ’s werelds beste is. Om haar zo nadrukkelijk te zien triomferen, op een toernooi dat zoveel voor haar betekent, is geweldig om te zien.