De golffans zullen volgende maand massaal naar de bekroonde Clube de Golf Alcanada komen wanneer Mallorca gastheer is van de Rolex Challenge Tour Grand Final, ondersteund door The R&A, en biedt een onmisbare kans om toekomstige DP World Tour-sterren in competitieve actie te zien.

Het evenement vindt plaats van 3 tot en met 6 november en toeschouwers kunnen zich gratis registreren om het evenement bij te wonen, dat het hoogtepunt is van een van de meest opwindende en historisch rijke competities van het spel. Het veld zal bestaan ​​uit de top 45 spelers van de Road to Mallorca Rankings – beslist over een jaar vol actie golf – waarbij de top 20 na de Grand Final een onschatbare prijs overhandigde: een DP World Tour kaart voor het seizoen 2023.

Helaas slaagden geen van de Nederlanders op de Challenge Tour zich bij de beste 45 spelers te plaatsen. Lars van Meijel kwam er met een 59e plaats nog het dichtst bij!

Het hoogtepunt wordt gehost door Clube de Golf Alcanada, gerangschikt door Top 100 Golf Courses als de beste golfbaan van het eiland en vaak belast met het organiseren van prominente toernooien. Met 18 opwindende holes ontworpen door de beroemde architect Robert Trent Jones Jr – evenals de recente installatie van Mallorca’s eerste Toptracer-faciliteit – is Alcanada een geschikte locatie voor een evenement waarbij enkele potentiële golfhelden zichzelf aan de wereld zouden kunnen aankondigen.

Mallorca heeft al lang een reputatie opgebouwd als een van ’s werelds beste bestemmingen voor liefhebbers van golf en reizen. De Rolex Challenge Tour Grand Final belicht het beste dat Mallorca te bieden heeft, met lokale gerechten en producten van rond het iconische eiland die tijdens het evenement beschikbaar zullen zijn. Clube de Golf Alcanada is de enige golfbaan op het eiland die direct grenst aan de prachtige Middellandse Zee en biedt spectaculaire vergezichten voor zowel golfers als kijkers.

Kristoff Both, golfdirecteur bij Clube de Golf Alcanada, zei: “We kunnen niet wachten om The Challenge Tour terug te verwelkomen in Alcanada. De Rolex Challenge Tour Grand Final, ondersteund door de R&A, is zo’n opwindend evenement, dus we hopen dat zoveel mogelijk golffans uit Mallorca naar Alcanada komen om de spelers te zien vechten voor een plaats in de DP World Tour, en ook om wat te proeven van de beste lokale producten van het hele eiland.”

Al meer dan drie decennia is de Challenge Tour de broedplaats van professionele golf voor toekomstige legendes; niet minder dan 32 voormalige deelnemers hebben hun stempel gedrukt op de Ryder Cup. Gezamenlijk hebben 201 Challenge Tour-alumni meer dan 500 overwinningen behaald op de DP World Tour en een dozijn Major Championship-overwinningen.

Als een spannend Challenge Tour-seizoen ten einde loopt – en getalenteerde hoopvolle mensen dromen ervan het beloofde land van golf te bereiken – is drama gegarandeerd. Fans die het evenement willen bijwonen, kunnen zich hier (Engels) of hier (Spaans) gratis registreren.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar Matthew Joule van de European Tour Group – mjoule@europeantourgroup.com

Over de European Challenge Tour

Sinds de start in 1989 heeft de Challenge Tour zich ontwikkeld tot een beproefd oefenterrein, waar de aanstaande kampioenen over de hele wereld strijden om een ​​plaats op de DP World Tour, voorheen de European Tour.

Veel spelers die vooruitgang hebben geboekt met de Challenge Tour zijn Major Champions geworden – waaronder Justin Rose en Matt Fitzpatrick – en Ryder Cup-sterren, zoals Tyrrell Hatton, Tommy Fleetwood en Alex Noren.

Gebruikmakend van het uitgebreide internationale programma en de relaties met golffederaties en PGA’s, is de Challenge Tour breed toegankelijk voor professionals van over de hele wereld, waardoor spelers uit opkomende golflanden de kans krijgen om hun vaardigheden te testen bij enkele van de meest getalenteerde opkomende sterren ter wereld golf.

Over de European Tour-groep De European Tour-groep is het overkoepelende bedrijfsmerk dat vier wedstrijdmerken beheert: de DP World Tour, de Challenge Tour, de Legends Tour en is, samen met de PGA of America, de Managing Partner van de grootste teamwedstrijd van golf , de Ryder Cup.

De European Tour-groep, opgericht in 1972, zet zich in voor ‘Golf Verder rijden’ door middel van onze leidende principes om innovatief, inclusief en mondiaal te zijn.

Innovatief: we stimuleren innovatie in golf door het creëren van bekroonde inhoud, baanbrekende toernooiformaten en het gebruik van de nieuwste technologie en inventieve betrokkenheid van fans. We zetten ons in om een ​​nieuw publiek aan te trekken met respect voor de traditie van onze sport.

Inclusief: We doen er alles aan om iedereen op te nemen die een voorliefde voor het golfspel deelt. We zijn gepassioneerd over een nauwere samenwerking met het vrouwenspel, gehandicaptengolf en het promoten van de vele fysieke en mentale gezondheidsvoordelen van golfen.

Wereldwijd: sinds 1972 hebben spelers uit 37 verschillende landen toernooien gewonnen tijdens onze hoofdtour, terwijl onze live-uitzending wekelijks meer dan 490 miljoen huishoudens in meer dan 150 landen bereikt, wat voor elk evenement meer dan 2.200 wereldwijde uitzenduren oplevert. We genieten ook de steun van veel van ’s werelds toonaangevende zakelijke merken met DP World, Rolex, BMW, Callaway, Emirates, Fortinet, Workday en Zoom.