Wordt Rory McIlroy weer de nummer 1 van de wereld? De Noord-Ier heeft in de CJ Cup de gedeelde tweede plaats na een opening van 67 slagen. Gary Woodland en Trey Mullinax namen de leiding na hun opening van 66 slagen.

McIlroy hoopt op een derde PGA Tour overwinning dit jaar en kan daarmee wel eens de nieuwe nummer 1 van de wereld worden. In South Carolina zal McIlroy ook de score van de huidige nummer 1 van de wereld, Scottie Scheffler, nauwlettend volgen. Mocht Scheffler, die de wedstrijd begon met 72 slagen, uiteindelijk veel slechter scoren dan McIlroy dan is de nummer 1 plek in de wereldranking voor de laatste een feit.

“Mijn drives waren okay vandaag”, zei McIlroy. “Ik heb geprofiteerd van de par vijf holes en de 15e, een par 4 holes, die ik in ene wist te raken met mijn afslag en easy birdie maakte. Als ik de aankomende dag zo blijf afslaan dan kan ik het toernooi wel eens gaan winnen.¨

Mullinax wist op zeven van zijn eerste 12 holes een birdie te maken op weg naar een zes-onder 66, zijn enige bogey maakte hij toen hij miste van anderhalve meter op de par drie 14e.

McIlroy’s speelpartner Tom Kim, die eerder deze maand zijn tweede PGA Tour titel won, had ook een deel van de leiding tot een bogey op de laatste hole hem terugbracht naar vijf onder.

De Engelsman Tyrrell Hatton staat twee slagen van de leiding in een groep met Ryder Cup-teamgenoot Viktor Hovland en de Ier Seamus Power.

Jon Rahm maakte een birdie op drie van zijn laatste vijf holes om met ​​twee-onder 70 zijn ronde te eindigen. De US Open-kampioen Matt Fitzpatrick begon het toernooi met 70 slagen.