Er was een nieuw baanrecord en Daan Huizing evenaarde deze net niet. Marcus Armitage was eerder met 63 slagen zijn eerste ronde geëindigd in het Mallorca Golf Open dat deze week gespeeld wordt op de golfbaan van de Son Muntander Golf Club in Palma. De Engelsman Armitage pakte daarmee een nieuw baanrecord en de leiding in het toernooi.

Aan het eind van de dag was daar ineens de Nederlander Daan Huizing (foto) die langzamerhand in het klassement klom. Een birdie en een eagle op de 17e en 18e, zijn eerste negen, knalde hem gelijk omhoog in het klassement. De eagle was mooi, hij wist zijn derde slag in de cup te laten rollen op deze par 5 hole. Met birdies op 1, 2, 4 en 9 bracht hij zijn ronde op 64 slagen en daarmee staat hij op 1 slag van Armitage en alleen tweede in het klassement.

Joost Luiten opende ook goed in het toernooi. Met 67 slagen, 5 birdies 1 bogey, kwam hij op 4-onder en daarmee staat hij gedeeld 9e. Darius van Driel had een goed begin met drie birdies en een bogey, ook hij startte vanaf hole 10. Helaas de birdie op hole 4 werd met bogeys op 6, 8 en 9 weer weggepoetst en met par staat hij nu 62e.

De Nederlandse Amerikaan Johannes Veerman opende met 2-onder het toernooi.

De titelverdediger Jeff Winther liet na zijn ronde van 4-onder weten er een goed gevoel bij de hebben. “De rough is zo zwaar hier, je moet echt je bal op de fairway houden anders heb je bijna geen shot.” Zo zag hij zijn afslag op de 6e rechts in de rotzooi gaan, hakte hem een stukje verder en lag pas in drieën op de fairway. Vervolgens slaat hij hem op de green en maakt een drie-putt voor dubbel bogey op deze par 5 hole. Winther deelt de zijn plek onder andere met Luiten.

De Engelsman Armitage maakte donderdag acht birdies en geen bogeys en sloot zijn ronde af met opeenvolgende parren op de achtste en negende om met acht onder par het clubhuis binnen te lopen. Hij begon de week op plek 68 in de DP World Tour Rankings en lijkt zijn zinnen gezet te hebben op het boeken van zijn ticket voor de seizoensfinale in Dubai.

Alejandro Cañizares, Rasmus Højgaard en Lukas Nemecz delen de derde plaats met 6-onder par.