Het toernooi duurt nu twee dagen maar de tweede ronde is nog niet voltooid. Door slecht weer op de eerste dag konden sommige spelers die nog niet eindigen en dat hinderde de tweede ronde in het English Trophy presented by Rocket Yard Sports Marketing ook.

Zo is op de golfbaan van de Frilford Heath Koen Kouwenaar tot zijn 13e hole gekomen en moet er dus nog 6. Hij staat nu nog op 3-onder maar de cut zal hoogstwaarschijnlijk op 5-onder komen te liggen. Kouwenaar heeft dus nog wat birdies of een eagle nodig.

Lars van Meijel is zo wie zo door in Engeland. Hij kwam na 69 en 67 slagen op 8-onder uit en speelt het weekend ook.

Ugo Coussaud leidt de Engelse trofee maar heeft een aantal spelers die hun tweede ronde nog moeten voltooien.

De Fransman wist in zeven onder par zijn tweede ronde te eindigen en de leiding op te eisen met 13 onder par. De Tsjech Filip Mruzek en de Schot Dan Young staan slechts op één slag afstand maar moeten nog wat holes uitspelen.

Het duo deelt de tweede plaats met de Engelman Marco Penge, die eveneens 65 maakte en zijn ronde wel kon uitspelen.

“Ik heb vandaag 27 holes gespeeld en daar ben ik erg blij mee”, zei hij.

Young en Mruzek keren zaterdag terug om hun tweede ronde af te werken.

De tweede ronde wordt op zaterdag 15 oktober om 8.20 uur hervat, met nog 45 spelers om hun tweede ronde te voltooien.