Deze week wordt op een van de mooiste golfbanen van de wereld, de Real Club Valderrama in Sotogrande het Estrella Damm N.A. Andalucía Masters gespeeld. Het prijzengeld is bijna verdubbeld met het toernooi dat een week hiervoor werd gespeeld en waar Jon Rahm won!

De Nederlanders Daan Huizing, Wil Besseling, Joost Luiten en Darius van Driel zijn ook in dit toernooi aanwezig. Luiten en Besseling eindigden vorig jaar op de gedeelde 31e plaats met een score van +3 en de winnaar Matt Fitzpatrick op 6-onder. Dat het geen makkelijke golfbaan is om te spelen bleek wel uit het feit dat slechts 14 spelers het toernooi onder par eindigden.

Fitzpatrick (foto) zal deze week zijn titel verdedigen en ook zijn jongere broer Alex speelt mee in het toernooi.

Min Woo Lee is een spelers die het toernooi wel eens zou kunnen winnen met een gedeelde tweede plek van vorig jaar net als zijn landgenoot de Australiër Ryan Fox die toen op de vierde plek eindigde. Matthew Fitzpatrick zal dan ook met de twee de eerste twee ronden samenspelen.