Met een score boven par hebben de twee Nederlander Robbie van West (foto) en Lars van Meijel zich toch weten te plaatsen voor de laatste twee ronden van het British Challenge presented by Modest. Op de golfbaan van de St. Mellion Estate in Cornwall wisten de twee in slecht weer met +1 en +3 de cut te halen die daar op +4 kwam te liggen. Dat de cut ruim boven par kwam te liggen zegt best veel over de condities waar de spelers last van ondervinden.

Euan Walker en Matthew Baldwin delen een leiding met één slag voorsprong op weg naar het weekend van de British Challenge.

De Schot Walker maakte een ronde van zes onder par in moeilijke middag omstandigheden om zo zeven onder te bereiken en naast Baldwin te komen, die eerder op de dag een ronde van drie onder 69 gemaakt had op de St. Mellion Estate.

De Fransman Adrien Saddier had de laagste ronde van de dag met zeven onder par, 65 slagen, om naar de derde plaats te klimmen en op zes onder te komen. De Zweden Simon Forsström en de IJslander Haraldur Magnus delen de vierde plaats delen met vijf onder par.

Challenge Tour: Robbie van West opent als beste Nederlander in Engeland