Floris de Haas en Davey Porsius zijn de 2022 Emilia Romagna Alps Tour Grand Finale met een gedeelde 13e plaats begonnen. De twee winsten in 2-onder rond te gaan en de leider, de Oostenrijkse Lukas Lipold, zijn ronde met 6-onder eindigde.

Koen Kouwenaar opende op de Modena Golf & Country Club met par waar Vince van Veen en Lars Keunen in +2 en +3 rondgingen. Van Veen won op woensdag nog de pro-am.

Slechts één slag terug van de leider en op een gedeelde 2e plaats staan een Iers duo en wel Jonathan Yates,met een bogey-vrije ronde, en Gary Hurley samen op 5 onder par.

Gedeeld op de 4e plaats en op 4-onder par, staat de huidige leider van de Order of Merit de Italiaan Gregorio De Leo samen naast zijn landgenoot Carlo Casalegno en de Franse Franck Medale en Julien Sale.

Gregorio De Leo, de huidige leider van de Order of Merit, heeft zich al verzekerd van een van de vijf Challenge Tour-kaarten die voor het grijpen liggen tijdens het evenement van deze week. Van Veen staat nu nog vijfde in het algemeen klassement en een goede prestatie zou hem ook wel een van de kaarten direct kunnen opleveren voor de Challenge Tour.

De Oostenrijker Lukas Lipold, die eind 2019 professional werd, wist met een 6-onder par aan de leiding te komen na de eerste ronde van de 2022 Emilia Romagna Alps Tour Grand Final. Na een gestage start had Lukas een sterk slot met 2 birdies op de laatste twee holes.

Na de ronde van vandaag merkte hij blij op: “Ik had een behoorlijk nerveuze start, ik maakte in het begin een paar slechte slagen. Vlak voor de turn naar de tweede negen maakte ik wat putts die naar binnen rolden, ja het was een leuke ronde.”

De tweede ronde van de 2022 Emilia Romagna Alps Tour Grand Final begint opnieuw om 8.30 uur en de leiders beginnen om 12.00 uur vanaf de 1e hole.

ALPS Tour: Vince van Veen wint Pro-Am in Italië