Agrate Conturbia, 30 september 2022- Ben Schmidt wint met een ongelooflijke birdie-birdie finish en eindigt zijn eerste professionele evenement op de Castelconturbia Alps Open in 2022 met een score van 15-onder par als winnaar. Vince Van Veen, winnaar van de Fred Olsen Alps de La Gomera in 2022, sloot het toernooi af met slechts één slag terug op 14-onder par. Op de derde plaats, nog een van de vorige winnaars van dit seizoen, Gary Hurley uit Ierland, met 13-onder par. Sam Robinson, Tom Vaillant (am) en Edoardo R Lipparelli eindigden samen op 12-onder.

Koen Kouwenaar maakte op de laatste dag nog een flinke sprong in het eindklassement na het maken van een ronde van 67 slagen. Uiteindelijk werd hij met 9-onder gedeeld 10e. Lars Keunen eindigde na drie ronden op 8-onder. Davey Porsius werd de laatste Nederlander die de cut wist te halen en met 4-onder werd hij gedeeld 30e. Eerder miste Floris de Haas de cut in het toernooi.

De starttijden van de laatste ronde van de Castelconturbia Alps Open 2022 waren 1 uur vertraagd vanwege hevige nachtelijke regen die onbespeelbare greens veroorzaakte. Dankzij het ongelooflijke werk van de greenkeepers van Golf Club Castelconturbia begon de laatste ronde om 09:00 uur. Spelers die deelnamen aan de laatste ronde van vandaag hadden te maken met een koude en regenachtige dag met zachtere baanomstandigheden in vergelijking met de afgelopen dagen.

Tijdens de laatste ronde van vandaag maakte Schmidt 6 birdies en 1 bogey. Nadat hij zijn ronde had beëindigd, waren zijn eerste reacties: “Mijn spel was erg goed vandaag, het is de hele week erg solide geweest. Ik maakte vandaag een klein foutje op 16 met een bogey, maar het was een mooie finish met 2 goede birdies op 17 en 18. Dus daar was ik heel blij mee.”

De Nederlander Vince Van Veen had een laatste ronde van 7-onder par voor een eindtotaal van 14 -onder par om het toernooi op de 2e plaats af te sluiten op slechts op één slag van de leiding. Nadat hij zijn laatste ronde onder moeilijke omstandigheden had afgesloten, was Vince erg tevreden: “Ik heb heel hard aan mijn putten gewerkt en deze week kwamen er meer stukken bij elkaar en het is precies wat ik wilde voor de finale volgende week. Ik was heel goed aan het spelen. Ik maakte een paar fouten, maar kon me herstellen. 7 birdies maken zonder bogeys is altijd goed voor de finale.” Hij heeft nu een paar dagen vrij voor de finale volgende week en Vince is van plan om de komende dagen voor de finale veel te rusten. Toen hem werd gevraagd wat zijn plan voor de finale is, zei Vince: “Volgende week wil ik me blijven concentreren waardoor ik goed presteer en van dag tot dag in contention blijf.”

De Alps Tour Order of Merit-ranglijst op weg naar de 2022 Emilia Romagna Alps Tour Grand Final van volgende week heeft de Italiaanse Gregorio De Leo aan de leiding en de Franse amateur Tom Vaillant en Julien Sale om de top drie te sluiten. Op de 4e plaats staat de Ier Gary Hurley en op de 5e plaats Vince Van Veen.

Kouwenaar staat nu 8e, Porsius 10e en Keunen 14e in de algemene ranking!

ALPS Tour: Vince van Veen nog steeds de beste Nederlander in Italië waar twee man leiden!