Anne van Dam is uiteindelijk in Ierland op de gedeelde 19e plaats geeindigd. De Nederlandse ging als leider de laatste ronde in maar eindigde met 8-onder op ruime afstand van de latere winnares Klara Spilkova.

Spilkova behaalde haar tweede Ladies European Tour titel met een dramatische play-off-overwinning in het KPMG Women’s Irish Open.

Spilkova maakte op de laatste dag op Dromoland Castle een vijf-onder 67 en eindigde met 14-onder naast de Finse Ursula Wikstrom en de Deense Nicole Broch Estrup. Het trio keerde vervolgens terug naar de par vijf 18e voor de play-off, waar een birdie genoeg was om Spilkova de overwinning te bezorgen.

“Het is een tijdje geleden dat ik heb gewonnen en ik speel de laatste tijd heel goed, dus op de een of andere manier probeerde ik mezelf ervan te overtuigen dat ik vandaag kon winnen”, zei Spilkova.

Thuisfavoriet Leona Maguire herstelde zich van een bogey-bogey start en had 68 slagen op de laatste dag en eindigde twee slagen terug op de gedeelde vierde plaats samen met de Engelse Annabel Dimmock, de Oostenrijkse Christine Wolf en de Deense Smilla Tarning Soenderby op 13 onder.

Een ronde van de dag met 65 slagen bracht Laura Beveridge naar een gedeelde achtste plaats.