Rasmus Hojgaard herstelde zich van een vijfvoudige bogey om met een slag voorsprong de laatste ronde van de Cazoo Open de France in te gaan. Darius van Driel (foto) wist met 71 slagen, twee birdies en een bogey op de 37e plaats te komen.

Hojgaard startte zijn derde ronde met een indrukwekkend voordeel van zes slagen in het weekend op Le Golf National, om het toernooi vervolgens weer wijd open te blazen toen hij drie ballen in het water sloeg op de tweede hole, een par drie en waar hij dus een acht maakte!

Vervolgens verloor hij meer terrein toen hij zijn volgende tee-shot in het water sloeg op weg naar een bogey op de par-vijf derde.

De 21-jarige wist echter met birdies op de zesde en achtste om de turn te bereiken.

Hojgaard breidde zijn voorsprong uit met een birdie op de 12e. De Deen vond de rough van de tee op de 18e en slaagde er niet in om zijn par te redden.

“Het is natuurlijk niet de zaterdag die ik wilde, maar tegelijkertijd ben ik gewoon blij dat ik nog steeds de leiding heb”, zei Hojgaard. “Dus ik kijk uit naar morgen.

Coetzee maakte vijf birdies en twee bogeys in een derde ronde van 68, wat zijn hoop op een zesde DP World Tour-titel versterkte, waarbij Thomas Pieters tekende voor een bogey-vrije 66 om een ​​aandeel van de derde te pakken en binnen twee slagen van de leiding te komen naast Paul Barjón.