Floris de Haas is in de First Stage van de kwalificatie voor de Europese Tour naar de tweede plek gestegen. De winnaar (foto) van het onlangs gespeelde Gelpenberg Open, een toernooi op de ProGolf Tour, wist op de golfbaan van het Bogogno Golf Resort in Bogogno met 67 en 65 slagen op 12-onder te komen en staat op slechts een slag van de leider, de Fransman Romain Vallaeys.

Het gaat best goed met de Nederlanders in dit kwalificatie event. Davey Porsius maakte ook een enorme sprong in het klassement na zijn tweede ronde van 64 slagen en deelt met 11-onder de vierde plek!

Koen Kouwenaar kwam na zijn 67 op de eerste dag nu binnen met 69 slagen en dat bracht zijn score op 8-onder en daar staat hij gedeeld 11e mee. Lars Keunen en Vince van Veen zijn nu nog gedeeld 20e waar de hoop is dat er ook 20 doorgaan na vier ronden. Na de derde dag wordt de cut bepaald en zoals het er nu voorstaat zullen alle vijf zich daar eenvoudig voor kunnen plaatsen.

Leuk is dat de drie beste spelers ook de derde dag samen zullen spelen. De Haas zal dan met Vallaeys en de Amerikaan Dan Erickson de baan ingaan. Porsius zal direct na dit drietal starten samen met de Italiaan Alessandro Radig en opnieuw een Amerikaan en wel Van Thomas.

Opvallend is het aantal Amerikanen dat hun opstap naar de Europese Tour wil maken. Alleen al in dit toernooi hadden er 23 ingeschreven. In Engeland, in een van de kwalificatie wedstrijden, hadden er zelfs 28 Amerikanen ingeschreven waarvan er uiteindelijk negen doorgingen naar de second stage!

Q-School: Wat een start van de 5 Nederlanders in Italië