In Italië wordt deze week een van de qualifying toernooien voor de Europese Tour gespeeld en vijf Nederlanders zijn daar naar toe afgereisd met de hoop zich een volgende fase verder te spelen. De Nederlandse spelers die er deze week hopelijk in slagen zich voor de second stage te kwalificeren zijn Lars Keunen, Davey Porsius, Koen Kouwenaar, Floris de Haas en Vince van Veen.

Kouwenaar (foto) had samen met Floris de Haas de beste start in het toernooi dat op de golfbaan van het Bogogno Golf Resort in Bogogno wordt gespeeld. De twee staan gedeeld tiende met een score van 5-onder par.

Lars Keunen, Vince van Veen en Davey Porsius opende eveneens ruim onder par en met 3-onder staan zij nu gedeeld 23e. Gezien de hoeveelheid deelnemers zullen rond de 19 spelers hoogstwaarschijnlijk doorgaan naar de second stage. Het toernooi wordt over vier ronden gespeeld en na de derde ronde is de cut.

De scores