Max Homa (-16) won zondag het Fortinet Championship nadat Danny Willett (-15) met een drie-putt op de laatste met één slag verloor. Het duo speelde in het laatste trio in de laatste ronde in Napa op de Silverado Country Club en in de eerste van 47 PGA Tour evenementen in het seizoen 2022-23.

Justin Lower, die de dag op 13-onder begon als leider in het klassement en ook samenspeelde met Homa en Willett, speelde de eerste negen holes behoorlijk goed maar zowel Homa als Willett wisten hem in het klassement te passeren en het werd een tweemans race op de tweede negen.

Het was een race die Willett leek te winnen na een heroïsche birdie op de par-4 14e hole van achter een boom. Dat bracht hem naar 16-onder en zette hem een op een ​​slag voorsprong op Homa.

Beide mannen maakte een par op de volgende drie, wat betekende dat Willetts voorsprong nog steeds één slag was.

Op de slot hole sloeg Willett een slechte drive naar rechts, maar kwam weer in positie en bij zijn derde schot lag hij op de green voor birdie en die hem naar 17-onder zou hebben gebracht en hem een gegarandeerde overwinning zou geven mits Homa een eagle maakte.

Homa zou geen eagle maken. Hij sloeg zijn tweede shot met zijn houten 3 in een bunker en bereikte de green niet met zijn derde slag uit het zand. Op 10 meter van de cup en met Willett’s marker op nog geen 1.20 meter ervandaan wist Homa dat hij zijn birdie met een chip moest maken en dat deed hij!

Willett putt vervolgens zijn bal naast de hole en ligt op bijna dezelfde afstand weer achter de hole, en ook deze miste hij waardoor de overwinning naar Homa ging!