De Australiër en Open kampioen Cameron Smith heeft zijn eerste LIV Golf overwinning behaald in pas zijn tweede start op het lucratieve door Saoedi-Arabië gesteunde circuit. Met een verschil van drie slagen op Dustin Johnson en Peter Uihlein net buiten Chicago pakte hij de overwinning.

Smith, een van de 12 grote kampioenen in het 48 tellende deelnemersveld op Rich Harvest Farms, wist zondag met een ronde van 69 slagen het verschil te maken. Het 54 holes evenement leverde hem 4 miljoen dollar op.

“Ik denk dat ik waarschijnlijk mezelf en een aantal andere mensen moest bewijzen dat ik nog steeds een geweldige speler ben, je weet dat ik hier nog steeds ben om golftoernooien te winnen,” zei Smith.

Het aanwezige publiek was klaar voor een duel in de laatste ronde tussen twee van ’s werelds beste golfers, aangezien Smith de dag begon met twee slagen voorsprong op zijn medespeler Johnson, die al snel op drie slagen achterstand kwam na een bogey op de eerste hole.

Beide spelers maakten een birdie op de tweede hole, maar Smith maakte een bogey op de vierde en zesde hole en toen stond Johnson binnen een slag voordat het duo birdies maakten op de par-vijf zevende.

Smith opende een voorsprong van drie slagen met een birdie op de par-vier achtste, waar Johnson de eerste van twee opeenvolgende bogeys maakte.

Uihlein kwam in de mix van birdies en bogey terecht en was even één slag van Smith verwijderd. Hij eindigde uiteindelijk samen met Johnson met 10-onder gedeeld tweede.

Smith is de speler met de hoogste ranking ooit bij LIV Golf en eindigde als vierde bij zijn debuut twee weken geleden in Boston, waar hij een play-off van drie man met één schot miste na een bogey op zijn voorlaatste hole.

Hoewel Johnson niet kon winnen van Smith hielp hij zijn 4 Aces teamgenoten Patrick Reed, Talor Gooch en Pat Perez opnieuw aan de overwinning in de teamcompetitie toen de ploeg voor het vierde achtereenvolgende evenement een eerste prijs van 3 miljoen dollar kon verdelen.

LIV Golf: Cameron Smith leidt maar Dustin Johnson op twee slagen!