Lars van Meijel die als enige Nederlander de cut wist te halen in het Open de Portugal at Royal Óbidos is na vier ronden en 8-onder op de gedeelde 22e plaats geëindigd. De 28-jarige Nederlander ging rond in 71, 72, 69 en 68 slagen. Eerder miste Robbie van West de cut in het toernooi.

In de algemene ranking van de Challenge Tour staat Van Meijel nu 57e waar slechts de beste 15 zich direct kwalificeren naar de DP world Tour. De nummers 16-45 kunnen zich ook kwalificeren voor incidentele European Tour evenementen met een laag prijzengeld, maar kunnen hun status verbeteren via de European Tour Qualifying School.

Het toernooi in Portugal werd gewonnen door middel van een play-off. Drie Fransen waren gelijk geëindigd op 15-onder par en wel Pierre Pineau, Felix Mory en David Ravetto. Met een putt voor eagle op de eerste play-off won Pineau de play-off.

Pineau wist een een prachtige 12 meter lange eagle putt te maken om daarmee zijn landgenoten Félix Mory en David Ravetto te verslaan op de eerste play-off hole.

De 23-jarige eindigde in het toernooi met een ronde van vijf onder par, 67 slagen, en eindigde samen met Mory en Ravetto op 15-onder op de Royal Óbidos Spa & Golf Resort, maar het was Pineau die zijn eerste Challenge Tour overwinning op dramatische wijze opeiste.

“Ik denk dat ik negen a tien evenementen heb gespeeld op de satelliet Tour waar ik als tweede eindigde”, zei hij. “Ik speelde gewoon om mijn kaart op de Challenge Tour te houden en nu doe ik het beter dan dat, dus ik heb er geen woorden voor.”

“Mijn doel vanmorgen was om de top drie te halen. Félix en David zijn mijn vrienden en ik ken ze al sinds ik misschien tien jaar oud was, dus het was speciaal om elkaar in de play-off te ontmoeten.

Lars van Meijel klimt in klassement in Portugal