Hij staat op 4-onder par maar moet nog 6 holes uitspelen en het verschil tussen hem en de leider Matthew Fitzpatrick is maar een slag. Maar ook de Engelsman moet nog wat holes uitspelen omdat regen in Italië het spelen even onmogelijk maakte. Het kan dus zomaar zijn dat Luiten straks toch de leiding pakt. De spelers gaan om 7.30 uur weer de baan in om hun eerste ronde af te maken dus rond 9.00 uur zal duidelijk worden hoe Luiten ervoor staat!

Wie het wel lukte om hun eerste ronde uit te spelen waren de Nederlanders Daan Huizing en Wil Besseling. Huizing stond lang op de nummer 1 plek maar eindigde zijn ronde op 1-onder en gezien de rest van de scores was dat helemaal niet zo slecht! Besseling lijkt nog niet zijn goede vorm gevonden te hebben. De 36-jarige West Fries opende net buiten Rome met 73 slagen en de par van de Marco Simone Golf club is 71 dus hij staat op +2 nu.

Met dezelfde score als Luiten, 4-onder, zijn inmiddels wel Rory McIlroy, Adri Arnaus, Gavin Green, Scott Jamieson, Eddie Pepperell en Antoine Rozner hun ronde geëindigd.