Gaat Dustin Johnson en zijn 4 Aces GC deze week in het LIV Golf Invitational Chicago, het vijfde evenement van het inaugurele seizoen, opnieuw winnen? Het toernooi zal van 16 tot en met de 18 gespeeld worden.

Johnson veroverde zijn eerste individuele trofee in het vorige LIV Golf-evenement in Boston door een lange eagle putt te maken op de eerste playoff-hole. Ondertussen blijft zijn volledig Amerikaanse team ongeslagen op Amerikaanse bodem en won het voor de derde opeenvolgende keer maar wel met een kleinere marge dan hun vorige twee overwinningen in Portland en Bedminster.

Totdat ze verliezen, blijft het 4 Aces GC bovenaan de Power Rankings staan, maar DJ zal het moeilijker hebben om er twee op rij te winnen.

De top 5 spelers deze week in Chigaco

1. CAMERON SMITH. Kwam één slag te kort voor het bereiken van de play-off in Boston tijdens zijn LIV Golf-debuut. Hij maakte twee dubbel bogeys op The International. Verwacht wordt deze week dat hij op deze baan wat beter uit de verf komt.

2. DUSTIN JOHNSON. Wat is er nu niet leuk aan zijn spel? Hij is 33-onder in zijn laatste negen ronden en lijkt zeker te genieten van de LIV Golf-sfeer en als aanvoerder van het 4 Aces tem

3. TALOR GOOCH. Gezien zijn huidige vorm en zijn uitstekende spel tijdens het BMW PGA Championship van vorige week (solo vierde, 15-onder) kan hij deze week ook wel eens gaan winnen.

4. JOAQUIN NIEMANN. Maakte deel uit van de play-off van drie man in zijn LIV Golf-debuut en heeft momenteel drie opeenvolgende top 10’s in wereldwijde starts. In Boston behaalde hij de eerste plaats in het deelnemersveld in greens in regulation en tweede in birdies en vierde met zijn afslagen.

5. BRYSON DECHAMBAU. Met zijn afslagen soms verder dan 300 meter zou hij het op Rich Harvest Farms meer naar zijn zin moeten hebben dan op The International.

De team kanshebbers:

1. 4 ACES GC. Hier kan voorlopig geen team tegenop. Met de volledig Amerikaanse line-up zoals Gooch en Patrick Reed en Pat Perez zal het raar zijn dat ze deze week niet opnieuw winnen.

2. MAJESTICKS GC. Drie keer in het geld in vier evenementen, en het voelt nog steeds alsof we hun beste dingen niet hebben gezien (hoewel de manier waarop Westwood de laatste tijd speelt, hij zeker in topvorm is). Bedminster-winnaar Henrik Stenson is terug na een late terugtrekking door duizeligheid, maar zijn afwezigheid belette de Majesticks niet om derde te worden in Boston.