Helaas niet opnieuw een ronde van 68 slagen voor Daan Huizing in het Made in HimmerLand in Denemarken. Begon Huizing het toernooi met 68 en 68 slagen nu werd het een ronde van 70 slagen en dat bracht hem met 7-onder op de gedeelde 43e plaats. De 31-jarige ging even de fout in op hole 13 waar hij zelfs een provisionele bal moest slaan maar uiteindelijk zijn bal wel vond. Zijn tweede slag vond nog wel de fairway zijn derde hield hij te kort en met een pitch en twee putt had hij ineens een 6 op deze par 4. Gelukkig wist hij direct met drie birdies en een bogey weer orde op zaken te stellen.

De Engelsen Ross McGowan, Matthew Southgate en Oliver Wilson en de Italiaan Francesco LaPorta namen de leiding met 17-onder par. De vier hebben een slag voorsprong op nog een Engelsman en wel Matthew Jordan die met 62 slagen op zaterdag de laagste ronde van de dag had. Eerder wist McGowan 62 slagen te maken op donderdag en herhaalde James Morrison dit op vrijdag.

Alleen Daan Huizing door in Denemarken en McGowan leidt nog steeds!