Ondanks dat de twee Nederlanders in Denemarken op de tweede dag rondgingen in 68 slagen wist helaas alleen Daan Huizing te plaatsen voor het weekend van het Made in HimmerLand. Op de golfbaan van HimmerLand in Farsø kwam Darius van Driel drie slagen te kort om de cut te halen. Zijn eerste ronde van 73 slagen verpeste het weekend wat de 33-jarige liet op de tweede dag zien met 68 slagen waarin ook nog een dubbel bogey zat, dat hij op het hoogste niveau makkelijk mee kan!

De 31-jarige Huizing mocht zichzelf mister eagle noemen na de tweede ronde. Met een eagle op 5 en op 8 beide een par 5 hole wist hij in tweeën op de green te komen en zijn putt te maken. Huizing staat nu met twee keer 68 op 6-onder en daarmee deelt hij de 41e plaats.

Ross McGowan behield zijn voorsprong van één slag in de Made in HimmerLand 2022 nadat hij zijn tweede ronde in zes onder, 65 slagen, had geeindigd. Hij staat nu op 15 onder met een slag voorsprong op zijn landgenoot Richard Mansell en de Italiaan Francesco Laporta.

De 40-jarige McGowan, een tweevoudig winnaar van de DP World Tour, tekende donderdag laat voor een ronde van 62 slagen en stond te popelen om vrijdag als vroege starter te vertrekken. Hij wist met zes birdies in zijn eerste negen en met een paar grote putts op de eerste, zevende en negende het verschil te maken.

McGowan: “Het was goed, ik speelde behoorlijk solide hoewel door de opkomende warmte wat meer moeite had met de afstanden en wat verkeerde clubs sloeg, gelukkig eindigde ik mijn ronde goed.”

DP World Tour: Goede start van Daan Huizing in Denemarken en McGowan leidt!