Cameron Tringale, Joaquin Niemann, Harold Varner III, Marc Leishman en Anirban Lahiri zijn de nieuwste toevoegingen aan de LIV Golf Tour naast Open kampioen Cameron Smith.

Smith won na zijn overwinning in het seizoensopenende Sentry Tournament of Champions in maart The Players, het vlaggenschip van de PGA Tour voordat hij een eerste grote titel opeiste met een historisch succes met één slag het 150th Open in St. Andrews.

Speculaties rond Smith’s PGA Tour toekomst namen toe tijdens de laatste major van het jaar bij de mannen, waar hij weigerde geruchten te ontkennen die hem in verband brachten met de LIV Golf Tour in de persconferentie.

De verhuizing betekent dat Smith, en de andere nieuwe LIV Golf Tour spelers, momenteel niet langer kunnen deelnemen aan PGA Tour evenementen, waarbij alle LIV Golf leden voor onbepaalde tijd zijn geschorst. Ook zal de Australiër nu ook niet in aanmerking komen om het internationale team te vertegenwoordigen tijdens de Presidents Cup in september.

“Geld was zeker een factor bij het nemen van die beslissing, ik zal dat niet negeren of zeggen dat dat geen reden was”, zei Smith in een interview met Golf Digest. “Het was duidelijk een zakelijke beslissing en een aanbod dat ik niet kon negeren.”

“Het belangrijkste voor mij om mee te doen was dat het speelschema erg aantrekkelijk is. Ik zal meer tijd thuis kunnen doorbrengen in Australië en misschien daar ook in evenement kunnen spelen. Ik heb dat niet kunnen doen en om dat deel van mijn leven terug te krijgen was echt aantrekkelijk.”

Cameron Tringale, die meer dan 17 miljoen aan inkomsten heeft vergaard op de PGA Tour onthulde dat hij op zondag naar LIV Golf overstapte in een bericht op sociale media.

In de verklaring schreef de Amerikaan: “Na veel nadenken, gebed en gesprekken met vertrouwde adviseurs heb ik de beslissing genomen om mijn Tour-lidmaatschap voor volgend jaar niet te verlengen en me bij LIV Golf aan te sluiten.”

Hideki Matsuyama, de Masters-kampioen van 2021, was ook al lang in verband gebracht met deelname aan LIV, maar lijkt nu bij de PGA Tour te blijven.

Met de nieuwe toevoegingen zal het evenement van deze week in Boston 12 grote kampioenen met 22 gecombineerde majors omvatten, evenals vier voormalige nummer 1 spelers van de wereld.