Met een lage ronde van 66 slagen heeft Daan Huizing het Omega European Masters in Zwitserland afgesloten. De 31-jarige eindigde daardoor met 10-onder gelijk met Joost Luiten en Darius van Driel die 70 slagen nodig hadden op de laatste dag. Voor de Nederlanders was er een cheque van ruim 20.000 euro.

Thriston Lawrence versloeg Matt Wallace in een play-off en won daarmee het Omega European Masters. Lawrence komt door zijn overwinning binnen in de top 100 van de wereld. De Engelsman Richard Mansell claimde de derde plek en Scott Jamieson uit Schotland eindigde deze week op de gedeelde vierde plek

Lawrence (foto) behaalde deze week zijn een tweede DP World Tour overwinning van het seizoen.

Lawrence zag zijn voorsprong van drie slagen verdwijnen tijdens zijn laatste ronde van 69 slagen op de Crans-sur-Sierre Golf Club. Zijn medespeler Wallace kwam naast hem in het klassement te neem na een bogey vrije ronde van 66 slagen. Met een par op de eerste extra hole won de Zuid-Afrikaan het toernooi.

De overwinning volgt op een eerste succes van Lawrence tijdens de seizoensopening het Joburg Open van afgelopen november. De overwinning brengt de 25-jarige naar de negende plaats in het Race to Dubai-klassement en voor het eerst in zijn carrière in de top 100 van de wereld.

Omega European Masters: Thriston Lawrence leidt en Van Driel en Luiten gedeeld 12e