Dit jaar alweer de tweede editie van het FaberExposize Gelpenberg Open. Hiermee zet De Drentse Golfclub De Gelpenberg een stempel op de nationale en internationale golfkalender. Het FaberExposize Gelpenberg Open van 1 tot en met 3 september, een wedstrijd die deel uitmaakt van de Pro Golf Tour. Voor het FaberExposize Gelpenberg Open komen maar liefst 156 topgolfers uit binnen- en buitenland naar de oudste Drentse golfclub. Wie het golfen een beetje volgt kent ongetwijfeld de namen van Joost Luiten, Wil Besseling of een Martin Kaymer. Zij zijn oud winnaars van deze Pro Golf Tour en maakten daarmee een forse stap naar de Challenge Tour en de European Tour en internationale golfroem.

 

Dit toernooi met zoveel topspelers geeft het DNA van De Gelpenberg opnieuw een enorme boost en de golfgenen van de vereniging een geweldige impuls. “Wij zetten met deze internationale golfwedstrijd het golfen in Noord Nederland en in het bijzonder Drenthe en Coevorden nadrukkelijk op de kaart,” zegt een trotse clubmanager Niels van der Weerd.

 

Normaal gesproken worden dit soort grote golftoernooien altijd beneden de grote rivieren gespeeld. Na de lovende woorden afgelopen jaar komt de organisatie graag weer naar Drenthe. De baan en organisatie waren afgelopen jaar uitstekend. De vele vrijwilligers gaven de spelers een gastvrij ontvangst.

 

Overigens is De Gelpenberg met een oppervlakte van 60 hectare qua oppervlak één van de grootste ‘bedrijven’ in de gemeente Coevorden. De economie in deze gemeente en omringende krijgt trouwens een enorme boost van dit toernooi als je bijvoorbeeld alleen al kijkt naar alle overnachtingen en andere horeca- en leisurefaciliteiten waarvan alle deelnemers, hun begeleidingsstaf, de toernooiorganisatie en gasten gebruik maken.

 

Mede door dit toernooi krijgt de kwaliteit van de baan sec ook een extra impuls. Want de fairways en greens en oefenfaciliteiten moeten tip-top in orde zijn. Laat dat maar aan de 14 greenkeepers van Vos Golf en Sport uit Ruinerwold over. Naast de samenwerking met de gemeente Coevorden, de provincie Drenthe en de Nederlandse Golf Federatie hebben we meer dan 30 sponsoren bereid gevonden die het evenement ondersteunen.

 

Vanuit de regio bieden we 30 topamateurs de mogelijkheid ervaring op te doen tijdens dit evenement. Zo zullen o.a. topamateurs Floris Vrolijk, Marco Rook, Kian de Roo en Matthijs Wiegand zich meten met de absolute top.

Toegang tijdens dit evenement is gratis, tijdens de finaledag op 3 september organiseren wij van 10:00 tot 12:00 uur voor jeugd t/m 18 jaar een Golf Raak Festival, hier kan iedereen op een leuke laagdrempelige manier kennismaken met de golfsport.