De Challenge Tour is ook deze week in het Noorden van Europa en wel in Zweden. Op de Allerum Golf Club in Helsingborg wist Robbie van West (foto) met 3-onder de beste score van de Nederlanders te maken. De 30-jarige Van West maakte vijf birdies en twee bogeys voor een gedeelde 27e plaats.

Lars van Meijel en Koen Kouwenaar openden ook onder par maar hun ronde van 1-onder bracht ze op de gedeelde 69e plaats dus er is nog wat werk te verrichten op vrijdag willen zij de cut halen.

De Zweed Oscar Lengden nam de leiding in het toernooi na 9 birdies en een bogey. Met 8-onder nam de 30-jarige een slag voorsprong op de Fransman Sordet Clement en de Engelsman Max Orrin.

In de algemene ranking van de Challenge Tour is Van Meijel nog steeds de hoogste genoteerde met een 49e plaats. Kouwenaar staat op de 104de plaats en Van West is 138e. De beste 15 spelers van deze ranking promoveren naar de DP World Tour. De spelers die tussen plek 16 en 45 eindigen, kunnen zich ook kwalificeren voor incidentele European Tour evenementen met een laag prijzengeld, maar kunnen hun status verbeteren via European Tour Qualifying School.