Scottie Scheffler leidt nu in het FedExCup klassement na een gedeelde derde plaats naast Xander Schauffele en Patrick Cantlay won voor de tweede keer het BMW Championship. Cantlay versterkte daarmee zijn hoop op een back-to-back FedExCup overwinning.

De nummer 4 van de wereld wist met een ronde van twee-onder, 69 slagen, in de laatste ronde op de Wilmington Country Club een ​​slag voorsprong te nemen op de PGA Tour veteraan Scott Stallings.

Cantlay is dit seizoen de vijfde speler worden die met succes een titel verdedigt op de PGA Tour en dat brengt hem op de tweede plaats in het FedExCup klassement en op weg naar het seizoens afsluitende Tour Championship, een evenement dat hij 12 maanden geleden eveneens won.

Stallings miste ternauwernood een eerste overwinning sinds 2014, maar sprong van de 46e naar de 12e plaats in het seizoens klassement en boekte zo een ​​last-minute uitnodiging voor East Lake, waar de nummer 1 van de wereld Scottie Scheffler bovenaan de FedExCup ranglijst kwam nadat hij gelijk eindigde.

Scheffler’s hoop op een overwinning eindigde toen hij miste van binnen een meter op de 18e en daardoor bogey maakte om terug te glippen naar 11-onder. Stallings wist elk van zijn laatste vier holes met twee putts par te maken en het clubhuis doel op 13-onder te zetten.

Cantlay profiteerde van een gelukkige stuit op de 17e om een ​​vervolgens zijn wedge binnen twee meter te slaan en dat hem een slag voorsprong gaf met nog de laatste par-vier te gaan. Zijn tweede ging bijna de hole in en met twee putts voor par wist hij zijn achtste PGA Tour titel veilig te stellen.

Viktor Hovland maakt een hole-in-one op de tweede hole in de laatste ronde van het BMW Championship op Wilmington Country Club. Shane Lowry zal het ​​Tour Championship missen want de beste 30 van de FedExCup ranking gingen door en hij eindigde 32e.

PGA Tour: Keegan Bradley leidt in BMW Championship