In Tsjechië zijn Joost Luiten en Daan Huizing er in geslaagd om het weekend te halen van het D+D Real Czech Masters dat wordt gespeeld op het Albatross Golf Resort net buiten Praag. Wil Besseling miste de cut hij had met twee keer 72 slagen twee slagen te veel om de cut te halen die op 2-onder kwam te liggen.

Huizing wist tot nu toe in 70 en 70 slagen rond te gaan en staat met 4-onder gedeeld 35e. Luiten had wel een slag minder op de tweede dag en kwam met 71 en 70 slagen op 3-onder en staat daarmee 48e.

De putter leek ook op de tweede dag niet echt mee te werken voor Luiten. Had hij op de eerste dag nog 32 putts nu had hij een putt minder maar 31 is nog best hoog. Luiten statistieken over het seizoen 2022 lieten tot nu toe een gemiddelde zien van 29 putts dus daar valt nog wat winst uit te behalen.

Gavin Green nam halverwege de leiding met drie slagen voorsprong

Gavin Green nam een ​​voorsprong van drie slagen na de twee dag van de D+D Real Czech Masters. Hij maakte twee eagles en vijf birdies voor een ronde van 63 slagen op de Albatross Golf Resort.

De Maleisiër, die op zoek is naar zijn eerste DP World Tour-overwinning, eindigde sterk en wist tweevoudig winnaar Thomas Pieters, Marcel Schneider en Richard Mansell, op drie slagen achterstand te zetten en die met 11 onder gelijk staan op de tweede plaats.

De leider na de eerste ronde, de Zuid Afrikaan Louis de Jager, en de Duitser Maximilian Kieffer staan een slag verder naar achteren.

Pieters had vier birdies in zijn tweede ronde voor een onberispelijke 68 en met zijn eerste ronde van 65 slagen kwam hij op 11 onder.

Green liet weten dat een bezoek aan zijn golf coach hem het vertrouwen gegeven hebt.

“Ik ging naar mijn coach na een van de PGA Tour evenementen, de Barbasol of Barracuda, en we hebben een kleine aanpassing gedaan en dat heeft me enigszins geholpen en heeft me alleen maar consistenter gemaakt”, zei Green.

Joost Luiten en Daan Huizing onder par in Tsjechië

De rentree van Joost Luiten in Tsjechië