Helaas, slechts 1 Nederlander wist zich voor het weekend van het Dormy Open in Zweden te plaatsen. Koen Kouwenaar wist als enige van de drie zich verder te spelen op de Österåkers Golfklubb in Stockholm. Lars van Meijel en Robbie van West konden helaas hun koffers inpakken.

Geen van de drie wisten hun tweede ronde onder par binnen te brengen waarbij de 72 van Kouwenaar (foto) en Van West van de Nederlanders de beste score was. Van Meijel had 74 slagen nodig en eindigde daardoor op par voor de wedstrijd met een slag teveel. De cut kwam op 1-onder en Van West eindigde met 73 en 72 slagen met twee slagen teveel.

Kouwenaar had nog wel vier birdies in zijn ronde maar moest dit keer ook eveneens de hoeveelheid bogeys noteren. Met 67 en 72 slagen staat hij nog steeds op 5-onder en daarmee deelt de 24-jarige de 12e plaats.

De Fin Lauri Ruuska (foto) nam na de tweede ronde alleen de leiding. De 28-jarige staat op 11-onder mede door de dubbel bogey die hij maakte op de 9e hole en de vijf birdies. De Welshmen Stuart Manley volgt op twee slagen afstand met 9-onder par.

Challenge Tour: Wat een start van Koen Kouwenaar in Zweden!