Hij had er lang voor getraind en begon direct met een eagle op zijn eerste hole in het D+D Real Czech Masters, dat wordt gespeeld op het Albatross Golf Resort. Joost Luiten (foto) had zich geen betere start in een toernooi kunnen wensen. Na een periode van afwezigheid speelde de 36-jarige Luiten best goed golf, maar zijn putts vielen gewoonweg niet vandaag. Met een eagle, een birdie en twee bogeys bleef zijn score 1-onder en daarmee staat hij gedeeld 55e.

Daan Huizing kwam als beste Nederlander de eerste ronde door. Met drie birdies en een bogey hield hij zijn score op 2-onder en kwam daarmee op plek 38 in het klassement. Wil Besseling had een wat mindere start van de Nederlanders. Hij hield zijn score in evenwicht met drie bogeys en drie birdies en met par staat hij 79e.

Een Nederlander met een Amerikaans paspoort en titelverdediger, Johannes Veerman, begon zeer goed het toernooi. Hij staat met 66 slagen op twee slagen van de leider de Zuid-Afrikaan Louis de Jager, al miste hij trouwens wat relatief korte putts.

Op een slag afstand van de nummer 1 staat de Belg Thomas Pieters en op twee slagen staan de Duitser Marcel Schneider, de Amerikaan Jordan Gumberg en Fin Tapio Pulkkanen.

De 12-jarige Louis Klein die op uitnodiging speelt, leek naar een goed resultaat te gaan. Met vier birdies en een bogey in zijn eerste 13 holes stond hij er goed voor. Helaas de drie bogeys en een quadruple bogey op de laatste hole zorgden er uiteindelijk voor dat hij zijn ronde met +4 eindigde. De 8 op hole 18 kreeg hij na een redelijke afslag, zijn tweede ging het water voor de green in, hij nam een drop en zag daarna weer zijn bal voor de green het water ingaan. Uiteindelijk lag hij in zes slagen op de green en had toen ook nog twee putts nodig.

De rentree van Joost Luiten in Tsjechiƫ