Drie Nederlanders deze week in het Challenge Tour event het Dormy Open. Op de golfbaan van de Österåkers Golfklubb net buiten Stockholm wisten Koen Kouwenaar, Lars van Meijel en Robbie van West niet allemaal onder par hun eerste ronde te eindigen.

De 24-jarige Kouwenaar (foto) had een fantastische opening in het toernooi. Met een eagle, vier birdies en een bogey wist hij in 67 slagen (-5) zijn ronde te eindigen en klom daarmee naar de gedeelde vijfde plek. Van Meijel ging in 2-onder rond, een bogey, een birdie en een eagle en staat nu gedeeld 38e.

Van West was de enige Nederlander die in de plus eindigde. Zijn ronde bevatte de meeste birdies en wel vijf stuk maar ook vier bogeys en een dubbel bogey om met +1 de 96e plaats te bereiken.

De 28-jarige Fin Lauri Ruuska wist met zes birdies en een eagle zijn ronde met 8-onder op de eerste plaats te eindigen. Hij nam daarmee de leiding en nam twee slagen voorsprong op de Spanjaard David Borda, de Zweed Per Langfors en de Deen Jeppe Kristian Andersen.