Will Zalatoris heeft het FedEx St Jude Championship gewonnen na een play-off en daarmee zijn eerste PGA Tour titel. Hij en Sepp Straka waren met een gelijke score van 15-onder geeindigd na 72 holes. De leider na de derde dag, JJ Spaun zag zijn kans op een overwinning in het water vallen na een ronde van 78 slagen op de laatste dag. De poging van Cameron Smith om de nummer 1 van de wereld te worden mislukte na twee strafslagen.

Het duo maakte op de 18e allebei nog tweemaal par voordat ze naar de par drie 12e gingen.

Zalatoris flirtte met het water, maar zijn bal bleef opmerkelijk genoeg op de rotsen aan de rand van de green liggen, terwijl Straka niet zo gelukkig was. Uiteindelijk moest Zalatoris toch een drop nemen vanwege een bijna onspeelbare ligging.

Straka vond vervolgens de bunker aan de achterkant van de dropzone en opende daarmee de deur voor Zalatoris, die in tweeën een up-en-down maakte om daarmee zijn eerste PGA Tour titel te behalen na een reeks bijna overwinningen en dat vooral in de majors.

De 25-jarige Amerikaan werd eerder dit jaar uitgeschakeld door Justin Thomas in een drie holes play-off voor het PGA Championship, terwijl hij ook aan de verkeerde kant uitkwam in een gevecht met Matt Fitzpatrick in het US Open en eindigde toen op een gedeelde tweede plaats. Zalatoris eindigde ook als tweede toen Hideki Matsuyama de Masters won in 202.

De Australiër Cameron Smith, die met een overwinning de nummer 1 van de wereld zou zijn geworden, kreeg een flinke klap te verwerken nog voordat zijn laatste ronde begon. De 28-jarige leek schijnbaar voor een derde ronde van 67 te hebben getekend om hem slechts twee slagen achter Spaun te laten, alleen werden er twee strafslagen aan zijn score toegevoegd voor het spelen vanaf de verkeerde plaats op de vierde hole in zijn derde ronde.

Smith had daar zijn afslag in het water geslagen van de par 3 en blijkbaar niet op de juiste plek zijn bal gedropt. Hij werk uiteindelijk met 9-onder gedeeld 13e.