J.J. Spaun heeft de leiding weten te behouden na de tweede ronde van het FedEx St. Jude Championship. Scottie Scheffler, Rory McIlroy en Jordan Spieth moeten nog een week wachten zij misten de cut.

Spaun maakte een late birdie voor een 3-onder om na vrijdag een voorsprong van een slag te nemen in het FedEx St. Jude Championship, het openingsevenement in het PGA Tour naseizoen dat nu niet langer drie van zijn grootste sterren heeft voor het weekend.

Scheffler, de Masters kampioen en de nummer 1 speler van de afgelopen vijf maanden, had birdie kansen op twee van de laatste drie holes die hij niet kon omzetten en zijn 68 was één slag te kort om het weekend te halen. “Het heel frustrerend ik had echt de slechtste putt dag ooit.”

Volgende week spelen de drie zo wie zo in het BMW-kampioenschap omdat ze hoog genoeg in het klassement eindigden om er niet al te veel wakker van te liggen.

Day opende met een 65 en hoopte op een grote finish om door te gaan naar de top 70 die het volgende play-off evenement haalde. In plaats daarvan liet de voormalige nummer 1 van de wereld vijf slagen vallen over de laatste acht holes, maakte een 74 en miste de cut met één slag.

Day behoorde tot 31 spelers die buiten de top 70 in de FedEx Cup begonnen en de cut misten, wat betekent dat hem en hun seizoen voorbij is.

Met een heldere hemel, hete zon en een beetje meer wind was Spaun vrijdag net zo trots op zijn 67 als zijn 64 de dag ervoor. “Het is zo moeilijk om constant goed te zijn op het hoogste niveau. Sommige jongens die het zo doen, zoals Tiger en McIlroy en al die jongens. Het is gewoon krankzinnig hoe goed ze al zo lang zijn, “zei Spaun.

Tony Finau, die uit twee opeenvolgende overwinningen kwam, had 68 slagen op vrijdag en staat nu met 8-onder op 3 slagen van de leider.

Ryan Palmer en Lucas Glover deden het ook goed, Palmer stond op nummer 110 in de FedEx Cup, maar ging rond in 67 en voegde zich bij Finau, British Open kampioen Cameron Smith (65) en anderen op 8-onder. Glover was de nummer 121, maar zelfs een bogey op zijn laatste hole, en 68 slagen, bracht hem op vier slagen van de leiding.

FedEx St Jude Championship: Si Woo Kim en JJ Spaun leiden