Vier birdies en slechts een bogey en 69 slagen dat was de score van Lars van Meijel op de derde dag van het Frederikshavn Challenge – Presented by HESSEL. De 28-jarige klom daarmee naar de gedeelde achtste plaats in het klassement.

Robbie van West passeerde Vince van Veen in het klassement. Waar Van West in 70 slagen rondging had Van Veen er 76 nodig. Het was een wat rommelige ronde van Van Veen met een eagle, twee birdies, zes bogeys en een dubbel bogey. De twee delen na de derde ronde op de golfbaan van de Frederikshavn Golfclub de 42e en 53e plaats.

Freddy Schott (foto) nam met vier slagen voorsprong de leiding in de laatste ronde van de Frederikshavn Challenge – gepresenteerd door HESSEL. Hij ging op de derde dag rond in zes onder par, 66 slagen. De 21-jarige ging de derde dag in met een voorsprong van twee slagen en ondanks een aanval van medespelende partner Vitor Lopes, uit Portugal, verdubbelde de Duitser zijn voordeel door 18-onder par te bereiken en heeft hij volledige controle voorafgaand aan de laatste ronde op Frederikshavn Golfclub.

Lopes blijft zijn naaste uitdager met 14-onder par na een serie van zes birdies in acht holes rond de turn en Schott geeft toe dat hij op dag drie genoot van het gevecht met de Portugees.

“Vitor is een geweldige kerel”, zei hij. “We hebben daar lol gehad, veel gelachen en over het algemeen was het gewoon een goede strijd. Ik hou van een goede strijd en ik denk dat Vitor ook zo’n persoon is. Je ziet deze jongens birdies maken, jij wilt die van jou er ook in pompen en ik denk dat dat je een extra motivatie geeft.

Het baanrecord werd op dag drie nog twee keer geëvenaard, waarbij de Engelse Sam Hutsby en de Noor Jarand Ekeland Arnoy ook een ronde van 65 slagen lieten noteerden,

Schott en Lopes krijgen zondag in de laatste groep gezelschap van de Deense amateur Frederik Kjettrup, die derde staat met 12-onder par. De Duitse Nick Bachem staat een slag verder terug op de vierde plaats, terwijl de Spanjaard Manuel Elvira en de Zweed Martin Eriksson de vijfde plaats delen met tien onder par.

Challenge Tour: Nederlanders Van Meijel met Van West en Van Veen door in Denemarken