Si Woo Kim en JJ Spaun begonnen de FedEx Cup Play-offs in stijl en wisten samen met een ronde van 8-onder, 62 slagen, de leiding te nemen na de eerste ronde van het FedEx St. Jude Championship in Memphis. De Noord-Ier Rory McIlroy had niet zo’n goede start, hij ging rond in gelijk par met 70 slagen!

De Zuid-Koreaanse Kim gaf toe dat hij erg blij was toen hij zijn tweede slag vanaf iets meer dan 150 meter zijn bal in de cup van de 18e zag verdwijnen voor een eagle! Ook de Australiër Cameron Smith maakte een eagle door zijn tweede slag op de 13e in de cup te laten rollen. Martin Laird maakt een eagle op de par 5 16e door zijn bunkershot uit te holen.

“Ik probeerde gewoon, zoals bijna iedereen deed, mijn bal links op de green te laten landen en stuiterde een paar keer en ging er vervolgens zo in”, vertelde hij aan verslaggevers.

Zijn Amerikaanse co-leider had ondertussen acht birdies gemaakt op de TPC Southwind in Memphis, omdat hij zei dat het “hot out here” was. “Ik ben heet, figuurlijk en letterlijk, denk ik. Het is hier heet”, vertelde JJ Spaun (foto) aan de verslaggevers.

“Ik denk dat ik heel goed heb geput en mijn driver deed zijn werk ook goed. Ik denk dat ik 15 van de 18 greens heb geraakt dus dat is een behoorlijk goede combinatie. Als je veel greens raakt en goed put en fairways raakt, is het moeilijk om klagen over hoe ik vandaag speelde.”

Sahith Theegala kwam op zeven-onder binnen en wordt gevolgd door een groep van vier, waaronder Tony Finau. De Engelsman Tyrrell Hatton staat op vijf-onder.

De Noord-Ier McIlroy heeft met 70 acht slagen achterstand op de leiders.

Wereldnummer 1 Scottie Scheffler en Will Zalatoris worstelden ook en gingen rond in één-over met 71 slagen.

De St Jude is de nieuwe eerste etappe van de FedEx Cup Playoffs. De 125 beste spelers in het puntenklassement van het reguliere seizoen kwalificeerden zich (120 spelen) en alleen de beste 70 na deze week gaan door naar de tweede etappe, het BMW Championship.