Alle drie de Nederlanders zijn er in geslaagd om de cut te halen in Denemarken. In het Frederikshavn Challenge dat wordt gespeeld op de Frederikshavn Golfklub was Lars van Meijel degene met de beste score van de drie. Mijn vijf-onder staat hij gedeeld 8e en op 7 slagen afstand van de leider de Duitser Freddy Schott. Van Meijel maakte vier birdies maar ook twee bogeys voor een ronde van 70 slagen.

Vince van Veen gaat ook best goed! Met 71 en 69 slagen kwam hij op 4-onder en daarmee staat de 26-jarige gedeeld 16e. Van Veen maakte vijf birdies en twee bogeys. Ook Robbie van West wist zich nipt te plaatsen voor het weekend. Met 71 en 73 slagen bracht hij zijn score op par en dat bleek ook de cut te zijn. De 30-jarige Van West ging flink de mist in op hole 18 waar hij een triple liet noteren.

Freddy Schott verbeterde zijn positie aan de top van de Frederikshavn Challenge door op de tweede dag een ronde van vijf onder par, 67 te maken op de Frederikshavn Golfklub.

De Duitser, die na de eerste ronde met één slag voorsprong de leiding nam, vergrootte zijn voorsprong toen hij na zijn tweede ronde 12-onder kwam te staan en twee slagen voorsprong nam op de Portugees Vitor Lopes, die op tien-onder staat na twee gelijke rondes van 67 slagen in de eerste twee dagen.

Schott wist al eerder vijf keer in de top tien te eindigen in zijn laatste zeven starts op de Challenge Tour en geholpen door zijn caddie Colin, die na een pauze van twee weken weer aan het werk is in Denemarken.

“Ik voel me op mijn gemak”, zei hij. “Ik zit nu al een paar weken in de mix, dus ik probeer het gewoon voor elkaar te krijgen, maar daar denk ik nu niet aan. Het gaat erom dat het weer op gang komt, weer wennen aan Colin, want het klinkt raar, maar het verandert een beetje. Het gaat er gewoon om er weer in te komen en ik geniet ervan.

Ten eerste is hij een goede vriend. Ik zie hem vrijwel elke week van het jaar, misschien niet in de vrije weken, maar hij is eerst een goede vriend. Het goede aan ons is dat we vrienden kunnen zijn buiten de baan, maar dan een professionele relatie hebben op de golfbaan, wat me enorm helpt. Ik kan wat meer mezelf zijn, ik hoef niet voorzichtig met hem te zijn, het gaat meer om professioneel zijn.”

De 21-jarige maakte tot nu toe slechts één bogey in zijn eerste 36 holes en is daar erg blij mee.

“Mijn score van vijf onder par was erg goed, daar ben ik erg blij mee”, zei hij. “De putter werkte goed vandaag want op deze golfbaan kun je zo makkelijk bogeys maken.”

De Spanjaard Manuel Elvira staat derde met negen onder par op weg naar het weekend, terwijl de Deense amateur Frederik Kjettrup de vierde plaats deelt met de Duitser Nick Bachem en de Zweed Martin Eriksson met zeven onder par.

Mateusz Gradecki’s ijzer 8 op hole 2 leverde hem een hole-in-one op. De Pool eindigde uiteindelijk zijn ronde met twee onder par 70 slagen.

Schott deelt nu het baanrecord, dat hij op dag één met 65 slagen realiseerde. De Zweed Simon Forsström en de Deen John Axelsen wist op dag twee ook met dezelfde score binnen te komen.

Challenge Tour: Goede start van Van Meijel samen met Van Veen en Van West in Denemarken