Er zat een ronde van 59 slagen in maar de twee bogeys hielden Stan Kraai daar vanaf. Met 61 slagen met 9 birdies een eagle op een par 4 en dus twee bogeys wist Kraai met 61 slagen een enorme sprong te maken in het klassement. Met 6-onder deelt hij nu de vijfde plaats en staat hij op vier slagen van de leider, de Fransman Alexandre Liu (foto).

Rodi Vlasveld kwam op dezelfde score als Kraai in het klassement in het Richter+Frenzel Open 2022. Met 68 en 66 slagen deelt hij eveneens met 6-onder de vijfde plaats.

Philip Bootsma en Mike Toorop wisten zich ook voor de laatste ronde te plaatsen met 5 en 4-onder en Mats Markovits en Dario Antonisse eveneens met 3 en 2-onder par.

De cut kwam op 1-onder en dat betekende helaas dat Peter Melching en Aydan Verdonk (par), Max Albertus (+1), Michael Wedema (+4) en Nordin van Tilburg (+7) dat zij naar huis kunnen. Opvallend was dat Van Tilburg na zijn opening van 82 slagen nu in 67 slagen de baan rondging! Waar in zijn eerste ronde nog de tripples, dubbels en bogeys de boventoon voerden waren het nu  vijf birdies, de twee bogeys zorgden er uiteindelijk voor dat hij in 3-onder zijn tweede ronde eindigde.

ProGolf Tour: Philip Bootsma beste Nederlander na eerste ronde in Fürth