Het is niet hoe je een toernooi begint, maar hoe je eindigt dat uiteindelijk een kampioen definieert. Er kunnen geen waarheidsgetrouwe woorden worden gezegd over Joohyung Kim en zijn optreden in het Wyndham Championship van 2022. De 20-jarige, liefkozend bekend als “Tom”, was in staat om donderdag een vroege blunder te overwinnen, waar hij een 8 op een par 4 maakte, en zijn eerste titel op de PGA Tour op overtuigende wijze te veroveren na een laatste ronde van 9-onder met 61 slagen. Het verschil tussen Kim en John Huh, die op de tweede plaats, eindigde was vijf slagen!

De Zuid-Koreaan begon op donderdag zijn toernooi op de Sedgefield Country Club met een quadruple bogey op de allereerste hole en bevond zich al snel 13 slagen achter de leider Huh na de eerste ronde. Paniek, onbehagen en ongemak hadden gemakkelijk kunnen ontstaan, maar in plaats daarvan klom Kim zich een weg terug terwijl hij zijn mentale kracht toonde. Uiteindelijk tekende hij voor een 3-onder  en voegde daaraan toe ronden van 64 en 68 slagen voordat hij zondag iedereen verbaasde door in 61 slagen nog eens rond te gaan!

Hoewel hij zijn PGA Tour status voor het seizoen 2022-23 had veiliggesteld, was zijn enige weg naar de FedEx Cup Playoffs van dit seizoen een overwinning. Hiermee is hij gestegen naar de 34e plaats in het FedEx Cup klassement en heeft hij een fantastische kans om te spelen in het Tour Championship, waar alleen de top 30 spelers zich voor kwalificeren.

Kim zou nu ook ineens in Presidents Cup van volgende maand op de Quail Hollow Club kunnen spelen. Aanvoerder Trevor Immelman is nog op zoek naar spelers om zijn internationale team af te ronden, Kim zal daar bovenaan de lijst staan ​​als hij zich niet op eigen kracht kwalificeert en dit alles in een tijdsbestek van weken en op een leeftijd van 20 jaar.

PGA Tour: Brandon Wu en Sungjae Im leiden in het door een storm vertraagde Wyndham Championship