De derde ronde van het Wyndham Championship had last van een hevige storm die ervoor zorgde dat slechts 12 spelers hun derde ronde konden uitspelen.

Brandon Wu sloeg maakte een eagle door zijn tweede slag uit te holen op de par-4 11e hole voor een eagle waardoor hij een deel van de leiding kreeg met Sungjae Im (foto) op 12-onder par. De twee kwamen niet verder dan 11 holes. John Huh en Joohyung Kim staan op 1 slag achterstand.

Op het spel staat zondag een kans op wat bonusgeld voor Im en Will Zalatoris (die 66 had en 7 onder was) als ze in de top 10 van de FedEx Cup kunnen komen. Het is veel belangrijker voor spelers om in de top 125 te eindigen en zich te kwalificeren voor de lucratieve FedEx Cup-play-offs die volgende week begint. Een plaats in de top 125 zorgt ook voor het speelrecht voor het volgende seizoen, dat in september al van start gaat.

Helaas!

Austin Smotherman stond op 1 onder en kreeg te maken met een birdie putt op hole 8, zijn 17e hole in de tweede ronde. Een birdie van hem zou de cut naar 2-onder 138 hebben gebracht. hij miste. Toen hij op zijn laatste hole eindigde met een dubbele bogey miste hij de cut en zou nu vrijwel zeker uit de top 125 vallen.

De cut bleef op 1-onder 139 en bevatte 87 spelers voor het weekend. De laatste keer dat zoveel spelers de cut haalde was in 2018 in het Wells Fargo Championship.

PGA Tour: Kim leidt samen met Wu en Moore in Wyndham Championship