Daan Huizing heeft het Cazoo Open uitstekend geëindigd. De Nederlander die sinds 2012 als professional speelt eindigde het toernooi met 68 slagen en bracht daarmee zijn score op 1-onder par. Voor Huizing was er een cheque van bijna 25.000 euro en daarmee klom hij in het algemeen klassement van de DP World Tour naar de 108e plek waar de beste 125 hun kaart behouden voor de DP World Tour seizoen 2023! De hoogst genoteerde Nederlander in de algemene ranking en zeker van het speelrecht voor 2023 is Wil Besseling met een 53e plaats. Darius van Driel, die net als Besseling deze week niet meespeelde, staat nu 122e en zal nog zeker wat moeten stijgen in dit algemeen klassement wil hij ook zijn kaart verlengen.

Callum Shinkwin won het toernooi dat werd gespeeld op de golfbaan van de Celtic Manor Resort in Wales. De 29-jarige Engelsman wist met 70 slagen en 12-onder par het toernooi te eindigen. Op vijf slagen afstand eindigde de nummer twee in het klassement de Schot Connor Syme. Voor de winnaar was er bijna 300.000 en de nummer twee ontving bijna 200.000 euro.

Shinkwin claimde zijn tweede DP World Tour titel en steeg naar de 28e plaats in het klassement van de Race naar Dubai. Eerder won hij het Cyprus Open in 2020. De Fransman Julien Guerrier gleed in het klassement naar de gedeelde derde plaats.

DP World Tour: Julien Guerrier leidt en Daan Huizing zakt naar de 28e plaats