Callum Shinkwin en Julien Guerrier lijken te gaan strijden om de titel nadat ze na de derde ronde met 11 en 10-onder op plek één en twee staan in het Cazoo Open dat gespeeld wordt op Celtic Manor. Daan Huizing kwam met 72 slagen binnen en deelt nu de 31e plaats met +2. Huizing had helaas een dubbel bogey op de 8e waar hij de fairwaybunker vond daarna een goede lay-up sloeg, zijn derde slag op de green sloeg en vervolgens een drie-putt maakte.

Shinkwin (foto) heeft nu een kans op een tweede DP World Tour titel na een eenmalige voorsprong te hebben genomen in de laatste ronde. De nummer 304 van de wereld maakte vier birdies in zijn laatste acht holes om een ​​briljante zes-onder 65 op te schuiven naar 11-onder.

Julien Guerrier had een tweede opeenvolgende ronde van 68 slagen. Connor Syme staat nu op zes slagen van de leider als derde nadat drie birdies in zijn laatste vier holes hem naar vijf onder brachten.

“Ik ben heel blij met mijn 65 van vandaag, dat was echt een goede score vandaag”, zei Shinkwin. “Ik speelde heel goed en heb geen fouten gemaakt. Mijn spel is lange tijd heel goed geweest, maar het was gewoon een kwestie van tijd dat alles op zijn plek viel.”

Shinkwin’s enige andere DP World Tour-overwinning was in het Cyprus Open in 2020

“Natuurlijk voelde het een beetje als een matchplay, maar mijn belangrijkste doel was om gefocust te blijven op mijn spel”, zei Guerrier. “Als Callum [Shinkwin] goed speelt, is dat niet mijn zorg, heel goed voor hem natuurlijk, maar ik heb geprobeerd gefocust te blijven op mijn spel en in de zone te blijven.”

Paul Waring evenaarde Shinkwin’s 65 om naar de gedeelde vierde plaats te springen die hij deelt samen met Mikko Korhonen en Johannes Veerman, die een dubbel bogey maakte op zijn laatste hole.

DP World Tour: Julien Guerrier leidt en Daan Huizing zakt naar de 28e plaats

Cazoo Open: Guerrier met Whitnell en Dale delen de leiding en Daan Huizing gedeeld 15e