Daan Huizing is door in het Cazoo Open en is na twee ronden op de 28e plaats beland. Met 70 en 73 slagen staat hij voor het toernooi op +1 waar slechts 21 spelers onder par bleven.

Een andere speler met een Nederlandse achtergrond maar ook Amerikaans, Johannes Veerman, doet uitstekende zaken op de Celtic Manor Resort. Hij deelt de tweede plaats samen met Callum Shinkwin. Sean Crocker, winnaar van het Hero Open van vorige week, miste de cut! Veerman had de shot of the day op hole 18 waar hij zijn derde slag op deze par 5 hole met een stuit de cup in zag verdwijnen voor een eagle (zie video beneden).

De Franse Julien Guerrier heeft een voorsprong van twee slagen halverwege het Cazoo Open. Guerrier liet na een openingsronde van 67 slagen een drie-onder 68 op vrijdagochtend volgen in Wales. Hij maakt vijf birdies en twee bogeys om het ​​clubhuis doel  op 7-onder te stellen en dat kon niet worden geëvenaard door de latere starters.

Een ronde van 66 slagen van Thomas Detry bracht de Belg binnen drie slagen van de leiding.

Cazoo Open: Guerrier met Whitnell en Dale delen de leiding en Daan Huizing gedeeld 15e