John Huh wist met zijn beste ronde ooit in zijn carrière op de PGA Tour de leiding te nemen en hoogstwaarschijnlijk een plaats in de play-offs van de FedEx Cup te verstevigen.

Huh nam de leiding na de openingsdag van het Wyndham Championship met een ronde van 61 slagen waardoor de Amerikaan met twee slagen voorsprong op Sungjae Im de leiding nam..

Huh, die tien jaar geleden zijn enige PGA Tour-titel won in het Mayakoba Golf Classic, wist met een 10 meter putt voor eagle en zeven birdies een smetvrije ronde te maken. De 32-jarige maakte vijf birdies op rij tussen de vierde en achtste hole op de Sedgefield County Club in Greensboro, North Carolina.

Huh staat 120e in het FedEx Cup-klassement en alleen de beste 125 gaan door naar het naseizoen en zijn gegarandeerd voor het volgende seizoen van een volledige PGA Tour kaart.

De zeven onder van Im bevatte twee eagles, vier birdies en een eenzame bogey, waarbij de Zuid-Koreaanse één slag beter af was dan Huh’s landgenoten Peter Malnati en Brendan Wu, die op een gedeelde derde plaats staan ​​met zes onder.

Rafa Cabrera Bello is de hoogst genoteerde Europeaan in het klassement met een 5-onder.