Golfers die deze zomer willen genieten van een ontspannende vakantie op het idyllische eiland Madeira, kunnen hun vakantie combineren door het glas te heffen tijdens het wereldberoemde Madeira Wine Festival.

Het jaarlijkse evenement, dat plaatsvindt van 25 augustus tot 11 september, is een van de belangrijkste toeristische attracties van het eiland, waardoor festivalgangers kunnen genieten van de oude tradities van het eiland terwijl ze de beste wijn, muziek en entertainment proeven die de Portugese archipel te bieden heeft.

De wijn van Madeira wordt al bijna zes eeuwen geëxporteerd en heeft talloze onderscheidingen ontvangen dankzij het type druif, het klimaat en de vulkanische bodems in de regio. En na een dag op de fairways op een van de drie eersteklas 18-holes golfbanen – Clube de Golfe Santo da Serra, Palheiro Golf en Porto Santo Golfe – zijn er maar weinig betere manieren om het te vieren dan met een drankje of twee proeverijen een van de beroemdste producten van het eiland.

Gelijktijdig met het oogstseizoen worden er dit jaar op het festival verschillende thema-evenementen gehouden rond de hoofdstad van het eiland, Funchal, om de heerlijke geproduceerde wijnen te eren.

Een reeks shows en traditionele muziekuitvoeringen zullen plaatsvinden als onderdeel van de festiviteiten, waarbij gasten kunnen genieten van de traditionele cultuur van het eiland. De laatste paar vieringen worden gehouden in Câmara de Lobos met het ‘Feest van de Oogst’, waar aanwezigen de smaken van wijn van straatstalletjes kunnen proeven terwijl ze genieten van straat uitvoeringen, muziek en nog veel meer.

De straten van Funchal zullen ook worden versierd en tentoonstellingen over wijn en de oogst ervan zullen plaatsvinden tijdens de 17e Europese Folkloreweek van Madeira, die naast het evenement wordt gehouden van 28-30 augustus.

Golfers die Madeira bezoeken, hebben dankzij het Madeira Golf Passport gemakkelijke toegang tot alle drie de banen. Het kost je 360 euro maar daar krijg je vijf ronden golf op Clube de Golf Santo da Serra of Palheiro Golf en 225 euro voor drie ronden. Bovendien kunnen golfers met een premiumpakket een onvergetelijke dagtocht naar Porto Santo Golfe toevoegen.

Genoemd als ’s werelds en Europa’s belangrijkste eiland bestemming tijdens de World Travel Awards 2021 en gelegen op ongeveer 1.000 km van het Europese vasteland – en op slechts 500 km van het Afrikaanse continent – heeft de eindbestemming een verbazingwekkend mild klimaat, variërend van 25°C in de zomer tot 17°C in de winter, met zeer milde gemiddelde temperaturen en matige vochtigheid, waardoor het het hele jaar door de perfecte locatie is voor een golfvakantie.

Ga voor meer informatie over Madeira naar www.madeiraallyear.com