Henrik Stenson en Dustin Johnson wisten beiden in 69 slagen rond te gaan in de tweede ronde op de Trump National in Bedminster. De Zweed Stenson kwam daardoor op drie slagen voorsprong op de Amerikaan Johnson.

Patrick Reed (73 slagern), Carlos Ortiz (70 slagen) en Talor Gooch (64 slagen) delen de derde plaats met vier slagen terug achterstand. Gooch sprong in het klassement omhoog met de beste ronde van de dag.

Stenson, die nog moet wennen aan het idee dat hij geen Ryder Cup aanvoerder meer mag zijn, compenseerde zijn dubbel bogey op hole drie met een eagle op de par-vijf achtste hole. Hij wist vervolgens nog vier birdies te maken tegen over twee bogeys op de tweede negen.

“Vandaag was ik absoluut niet op mijn best, maar het ging,” zei Stenson. “Het waren moeilijke omstandigheden met de wind. Het is een zware golfbaan en de greens zijn extreem snel en vrij glooiend. Met de wind is het nog moeilijker om de bal op de perfecte plek te krijgen.”

In het teamformaat van het evenement staan de ​​4 Aces GC, met Johnson, Reed, Pat Perez en Gooch op de eerste plaats met 20-onder en zes slagen voor de Majesticks GC. Stenson maakt deel uit van het Majesticks team net als Lee Westwood, Ian Poulter en Sam Horsfield.

Phil Mickelson werd op de eerste tee uitgescholden door een fan die de connectie van het circuit met de Saoedische koninklijke familie bespotte.

Gevraagd of dat hem irriteerde, zei Mickelson: “Nee, ik had echt een goede dag. De mensen hier zijn altijd geweldig geweest. Ze hebben me echt goed behandeld. Ik had echt een goede dag met de fans.”

LIV Golf: Patrick Reed en Henrik Stenson leiden ook Bubba Watson naar LIV Golf