De Nederlander Darius van Driel is na 4 ronden in het Hero Open op de gedeelde 41e plaats geëindigd. De 33-jarige kwam ook op de laatste dag met 70 slagen binnen en bracht daarmee zijn score op 8-onder par. Eerder miste Daan Huizing de cut in het toernooi.

Sean Crocker had een laatste ronde van 68 slagen op Fairmont St Andrews om met 22-onder par het toernooi te eindigen. De Amerikaan verloor al snel zijn voorsprong van twee slagen toen de Engelsman Eddie Pepperell en de Deen Oliver Hundeboll een vliegende start maakten. Pepperell wist de druk op Crocker op de te voeren door een laatste afsluitende ronde van 65 slagen te maken.

“Het is best cool, maar man, het winnen van een golftoernooi is niet gemakkelijk en Eddie heeft het mij ook niet gemakkelijk gemaakt”, vertelde een opgeluchte Crocker nadat een aantal cruciale par-saves op de laatste twee holes zijn overwinning bezegelden.

Gevraagd naar hoe hij zich voelde toen hij op de 18e een putt van 1,20 meter moest maken voor de overwinning reageerde hij met: “ik was nerveus als de hel en toen ik opkeek en de bal zag vallen, zei ik tegen mezelf begin niet te huilen”.

Pepperell bereikte een 32e plaats in de wereld na de tweede van zijn twee overwinningen in 2018, maar had het de afgelopen seizoenen moeilijk en was begrijpelijkerwijs blij met zijn eerste plaats in de top vijf in drie jaar tijd!

“Ik ben trots”, zei Pepperell na een ronde met acht birdies en slechts één bogey.

De Schot David Law en de Spanjaard Adrian Otaegui deelden de derde plaats met 19-onder, met de Deen Hundeboll en de Zweed Jens Dantorp nog een slag terug.

Hero Open: Darius van Driel steady Sean Crocker leidt nog steeds!

Hero Open: Darius van Driel klimt en door Daan Huizing mist de cut in Schotland!

Hero Open: Daan Huizing en Darius van Driel onder par!