Ronde 1 staat in de boeken bij Bedminster met Patrick Reed en Henrik Stenson aan de leiding met 7-onder, 64 slagen.

“Ik moet heel blij zijn met mijn focus, het is de afgelopen tien dagen behoorlijk druk geweest”, zei Stenson, verwijzend naar een week waarin hij zijn aanvoerdersband bij de Europese Ryder Cup verloor in de nasleep van zijn komst naar LIV Golf.

Reed maakte een bogey op zijn vierde hole van de dag en maakte toen acht birdies in de resterende 14 holes om op 7-onder te komen. “Ik raakte de bal niet alleen goed, ik legde hem ook op de juiste plekken”, zei Reed. “Ik voelde dat ik hier agressief kon spelen.”

Dankzij Reed en Dustin Johnson, die met 4-onder hun eerste ronde eindigde, leidt het 4 Aces-team met 11-onder in hun zoektocht naar twee teams overwinningen op rij.

De Majesticks, met nieuw teamlid Stenson en Ian Poulter (3-onder), staan met 10-onder één slag terug.

Carlos Ortiz weer op jacht

De Mexicaan Carlos Ortiz eindigde vorige maand nog als tweede in zijn LIV Golf-debuut in Portland en kwam op 4-onder. Ortiz won 2.125.000 dollar voor zijn tweede plaats, meer dan het dubbele van wat hij het hele jaar had verdiend op de PGA Tour in 20 evenementen voordat hij naar LIV vertrok.

LIV Golf maakte het vrijdag officieel en kondigde tweevoudig Masters-kampioen Bubba Watson aan als zijn nieuwste speler. De tweevoudig masters werd door middel van een online video verbinding geïntroduceerd.